3G Sport
Piscine
devide
Hamam
devide
HAMAM- Vade Mecum al Baii Turcesti
 

Cand in urma cu aproximativ 1400 de ani cultura araba intra in contact cu lumea greaca si romana, acela ce pana atunci era un simplu local public dedicat igienei, s-a transformat in formele rafinate al anticului Calidarium al apelor termale romane, si in Hammam, in civilizaţia Orientala. De atunci s-a dezvoltat o adevarata cultura a baii turcesti, plina de semnificaţii religioase si sociale.
Astazi este locul in care se impleteste bunadispozitie cu , relaxarea si ingrijirea estetica a corpului pentru o mai buna eficienţa fizica si mintala.

CE ESTE "HAMAM"?
Baia cu aburi, Hammam, sau denumita comun „baie turceasca”, aparţine aceleiasi tradiţii foarte vechi a „bailor purificatoare” din care provine si sauna.
Atunci cand intr-un mediu conţinutul de vapori este mai mare decat cantitatea de apa prezenta in epiderma, se formeaza pe piele un strat de umiditate ce furnizeaza caldura corpului. Acţiunea simultana a vaporilor si a caldurii controlate ajuta circulaţia sangvina limfatica topind grasimile si favorand eliminarea acestora. Pielea eliberata de impuritaţi castiga luminozitate, elasticitate si catifelare.
Baia de vapori, datorita proprietaţilor sale tonificante si relaxante este conseiderata una dintre cele mai bune terapii pentru combaterea stresului si a tensiunii cu care ne confruntam zilnic; este in plus un mijloc placut pentru a imbunataţii propriul aspect fizic si pentru a cauta o mai mare eficienţa.
Se poate practica la toate varstele, caldura umeda este un factor foarte bun pentru reglarea presiunii, in plus ajuta la eliberarea cailor respiratorii, este un foarte bun coagulant in tratamentele afecţiunilor aparatului respirator.

ROMA 2001
Modularitatea structurii din panouri prefabricate permite o instalare facila si rapida; in plus se poate adapta si spatiilor restranse. Dotata cu o eleganta usa din sticla, fiecare element este riguros inchis ermetic pentru a se evita pierderea aburilor. Structura se completeaza cu un generator de aburi din otel cu dimensiuni compacte si garantate contra coroziunilor, sistem de iluminare intern si panou de comanda digital.

10 motive bune pentru a alege Hamam- Saunatec

Alegerea planurilor adaptabile la diferite dimensiuni ale spatiului indicat dinainte
Instalatia simpla si rapida
Intretinere usoara
Design elegant pentru a satisface chiar si cerintele estetice
Materiale de o foarte buna calitate riguros tinute ermetic
Accesorii garantate
Diverse produse suplimentare si optiuni disponibile
Generator de aburi inovator, capabil sa garanteze o productie rapida de aburi, limitand costurile aplicatiei
Tehnologie in avans, asigurandu-se mereu o reglementare corecta intre emiterea si producerea aburilor; si o difuziune a aburului intr-un mod omogen in interiorul cabinei
De asemenea, modele standard, forme si dimensiuni fara limite de alegere

Caracteristici tehnice ale bailor de aburi:
Structura din panouri modulare prefabricate din acril fara porozitate cu intarire ABS – fiind inclusa si acoperitoare grosime de 4 mm.
Structura de baza din profilat de aluminiu robusta si de lunga durata .
Garantie de pastrat pentru a se evita pierderile de aburi.
Usa din sticla securizata cu structura din aluminiu alb .
Structure interne din acril alb antizgarieturi de lunga durata .
Generator de vapori din otel de la  4.7 la 14 KW, compact si fiabil, garantat contra coroziunilor.
Comanda electrica de nivel. 
Sistem de iluminare intern.
Panou de comanda digital.
Instalare simpla si rapida– Usor de intretinut igienic.
Temperatura:
40°/45°
Umiditate:
100%
Cerinte de instalare a bailor de aburi:
Buna ventilare a camerei.
Buna nivelare a parchetului cu inclinare centrala de  2/3% pentru drenaj.
Asamblare in strainatate, 50 cm distanta de perete.
Distanta maxima a generatorului de cabina: 5 m.
Se recomanda tevile din cupru tehnic pur.
Alimentare: 220/380V
Posibilitate de conectare la retaua hidrica cu tratare pentru duritatea ridicata (> 4° dH).

CUM SE FACE "HAMAM"
  Hamam - se poate face in fiecare zi; momentul potrivit pentru a face o baie turceasca este acela pe care il stabiliţi voi. Pentru a obţine maximul beneficiu apropiaţi-va de aceasta relaxaţi; efectele pozitive ale caldurii vor bucura sistemul dumneavoastra cardiovascular.
Evitaţi sa faceţi sedinţa cu stomacul gol sau prea plin; evitaţi deci alimentele grele si bauturile alcoolice. Pregatiţi-va sa intraţi in baia turceasca cu un dus cald pentru a deschide porii pielii si pentru a facilita relaxarea musculara. Va sfatuim sa beţi si un ceai cald pentru a favoriza transpiraţia in timpul baii turcesti.
Stergeti-va foarte bine pentru a favoriza transpiraţia. Picioarele trebuie sa fie bine incalzite; daca nu sunt faceţi o baie la picioare. In interiorul baii trebuie sa va eliberaţi de orice constrangere, nuzi sau cel mult infasuraţi in prosop. Incet, incet, respiraţia dumneavoastra va fi lenta si regulata, inauntrul vostru veţi simţi o senzaţie de liniste: intraţi in atmosfera si relaxati-va.
Pozitia naturala din timpul baii turcesti este aceea sezuta sau semi intinsa. Daca sunteţi asezaţi, poziţionaţi oricum picioarele mai sus faţa de bust. Masandu-va usor cu o manusa abraziva se elimina celulele moarte si se stimuleaza circulaţia sangvina.
Se recomanda sa va inviorati din cand in cand cu buretele cu apa rece si sa imbogatiti vaporii cu cateva picaturi de esenta. Sedinta nu trebuie sa depaseasca 20 de minute. Dar, atentie, daca va pulseaza tamplele incheiati inainte.

DUPA HAMAM
Dupa "baia turceasca" este foarte placut si tonificant sa va expuneti putin la temperatura externa, sau sa faceti un dus rece sau caldut. Temperatura corpului dvs. va face astfel incat sa petreceti mai multe minute intr-o senzatie placuta de racoare. Odihniti-va, bucurati-va de momentul maxim de relaxare si reintrati in "baia turceasca " pentru a doua sedinta de circa 15 minute, dupa care va fi absolut necesar sa va relaxati din nou, sa faceti un dus rece sau caldut si sa incheiati eventual si cu un somn scurt. Va veti trezi ca noi.

CONTRAINDICATII
Persoanele ce sufera de tulburari cardiovasculare ar trebui sa evite sa practice baia turceasca.

Se recomanda mai mult Sauna sau Hamam?
Nu exista un raspuns. Ambele pleaca de la traditia terapiilor prin caldura si din punctul de vedere al beneficiilor sunt destul de similare. In sauna cu aburi, sau Hamam se prezinta efectul benefic de cald umed cu avantaje pentru cei care au probleme la caile respiratorii. In sauna finlandeza temperatura ridicata intr-o clima uscata genereaza efecte pozitive pentru presiunea arteriala si pentru durerile de origine reumatica.
Sauna consta in favorizarea transpiratiei prin intermediul unei bai cu aer uscat. Baia de vapori favorizeaza transpiratia si schimbul de lichide cu o adevarata baie de aer umed.
Practicarea saunei finlandeze este mai indelungata si articulata si prevede mai multe cicluri in care se alterneaza prezenta in sauna a unui mediu mai racoros; pentru sauna de vapori este suficienta doar o sedinta.
Fiecare beneficiar al acestor sisteme naturale de ingrijire a corpului va putea decide care dintre cele doua optiuni este mai potrivita si mai placuta.

Busatta
garden_leisure
Hayward
Idokit
helo albon
blue_line_pools
net_skim
_goirdano_industries _astore
_dom_composit _fiber_pool
_first_innov
_nocchi Care
_pentair_water
JetStream
_flag_pool _hi
PSA _flexinox
_fip
_gardi_pool
Cofier
Electro engineering
_sta_rite _uwe
_saci_punms _itt
_hidroair
SRBA
_maytronics
_alkor_plan _aqua
_diptra _ccei
_abriblue _abriblue
_monarch_pool_systems
PREZENTARE CONSTRUCTIE PISCINA CU SKIMMER

PREZENTARE CONSTRUCTIE PISCINA CU RIGOLA

devide
     
 
3G Sport
close
 
Leviatan - web design, constructii, traduceri